Snelle Koningstaart

Snelle Koningstaart

Met slechts 6 simpele ingrediënten ( die je bijna altijd in huis hebt) zet je binnen 30 minuten een lekkere en eerlijke koninklijke slagroomtaart op tafel!! Helemaal zonder meuk!

Dit heb je nodig voor 1 slagroomtaart:

4 eieren

90 g suiker

mespuntje zout

90 g speltmeel type 405

10 g maizena

500 ml slagroom

75 g suiker

sap van 1 winterwortel

 

Aan de slag!

 

Verwarm de oven voor op 180 C

Klop de eieren samen met de suiker

en het zout au bain-marie luchtig op.

Zeef het speltmeel en de maizena en spatel dit beetje voor beetje voorzichtig door de luchtige eimassa.

Vet een springvorm van 24 cm licht met boter in en giet het beslag erin.

Bak de taart in 25 minuten lichtbruin en gaar.

Laat de taart rustig afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf en verdeel het over twee kommen.

Roer door de ene helft net zoveel wortelsap totdat de slagroom zacht oranje kleurt.

Haal de taart uit de springvorm en laat het helemaal afkoelen.

Snij de taart horizontaal doormidden.

Bestrijk de onderste cakelaag met een dikke laag oranje slagroom en leg de bovenste cakelaag er weer bovenop.

Bestrijk nu de zijkant en de bovenkant van de taart met de witte slagroom.

Versier de taart met toefjes oranje slagroom en andere versiersels naar keuze.

Eet Smakelijk!!