Speltbrood uit de oven

Chef Recommended

Speltbrood uit de oven

De geur van vers brood in huis, alleen daarvoor zou je al een speltbrood bakken!
Maar ook de smaak van het zuivere brood is heerlijk.
Met dit recept maak je je eigen speltbrood!

Wat heb je nodig:
800 gram volkoren speltmeel
7 gram Bruggeman gist
3 afgestreken theelepels zout
3 theelepels suiker
3 eetlepels olijfolie
500 ml handwarm water

Aan de slag!
• Doe het meel in een grote kom, voeg hierna de gist, het zout, de olijfolie, de suiker en als laatst het handwarme water toe..
• Meng de ingrediënten voorzichtig met de handen tot een dik en plakkerig deeg.
• Doe het deeg in een met bakpapier bekleed broodvorm.
• Vervolgens 60 minuten laten rijzen.
• Eventueel bestrooien met sesamzaad, maanzaad of zonnebloempitten.
• ongeveer 40 minuten bakken op 210° C.
• Direct ontvormen en laten afkoelen.