Quinoa

4.70

Quinoa is glutenvrij en bovendien een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Verder bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer.

Uitverkocht

Categorieën: , . Tags: , .

Pin It

Product Description

Quinoa is glutenvrij en bovendien een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Verder bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer.

Ingrediënten:

Quinoa graan. Glutenvrij!

Bereidingwijze:

Over het algemeen heb je 50 tot 70 gram ongekookte quinoa per persoon nodig. De precieze hoeveelheid is wel afhankelijk van het gerecht. Voor sommige gerechten heb je alleen een beetje quinoa nodig. 50 tot 70 gram klinkt heel weinig, maar de quinoa zet nog uit tijdens het koken. Daarbij vult het ook nog eens heel goed.

Doe de ongekookte quinoa in een zeef en houdt deze onder de koude kraan. Hiermee zorg je dat de zaadjes ‘open’ gaan staan en makkelijker vocht opnemen tijdens het koken. Doe de quinoa in een pan en vul de pan vervolgens met een dubbele hoeveelheid vocht. Wanneer je bijvoorbeeld 50 gram quinoa hebt, doe je 100 gram water in de pan.Breng het water aan de kook en wanneer het water kookt, draai je het gas laag en roer je alles af en toe goed door. Wacht tot vrijwel al het vocht is verdwenen. De quinoa is goed wanneer het er wat glazig uitziet.

Quinoa wordt vaak gekookt in water, maar voor de smaak kan je hieraan eventueel wat zout of een bouillonblokje ( 1 per liter water) toevoegen.  Wanneer je een ontbijtgerecht van quinoa maakt is het ook lekker om het water te vervangen door melk.

Additional Information

Gewicht 0.500 kg