Geplaatst op Geef een reactie

Appeltaart

Appeltaart

Benodigdheden:
Deeg:
350 gram meel type 1050
250 gram boter
175 gram rietsuiker
1 eidooier
3 theelepels bakpoeder

Vulling:
1,5 kilo zoete appels
150 gram rozijnen 2 theelepels kaneel 1 zakje vanillesuiker Citroensap

Werkwijze:
• Roer de boter met de suiker tot een romige massa, voeg hieraan de eidooier toe. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg dit al mixend (met deeghaken) toe aan het botermengsel tot een homogeen deeg is ontstaan. Mix niet langer dan nodig is. • Laat het deeg rusten in de koelkast.
• Snijdt ondertussen de geschilde appels in kleine stukjes en besprenkel deze met wat citroensap. Voeg de gewassen rozijnen en het kaneel toe.
• Bekleedt de met bakpapier bedekte bodem en de zijkanten van de springvorm met 2/3 van het deeg.
• Vul de vorm met de appelvulling en bedek het geheel met stroken van het overgebleven deeg. Let hierbij op dat u de bovenkant van de taart niet hermetisch afdekt.
• Bak de taart in 45 minuten gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 175 °C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *