FAQ

Zijn alle producten gemaakt van een 100% zuiver speltras?

Al mijn producten zijn gemaakt met speltmeel van het speltras Oberkulmer Rotkorn. Het speltras Oberkulmer Rotkorn is een van de slechts enkele nog 100% zuivere speltrassen. Dit wordt bevestigd door de Zwitserse confederatie van graansoorten, die onderzoek doet naar de zuiverheid van oa. Speltrassen.

Waar komt het spelt vandaan?

Al het Spelt dat voor onze producten wordt gebruikt wordt verbouwd in Duitsland, om precies te zijn in Geisingen, de “Schwäbische Alb” en het Noorden van Duitsland. Hier is het klimaat en de kwaliteit van de grond waarop het Spelt groeit ideaal. Hierdoor krijgt de Speltkorrel zijn specifieke nootachtige smaak en behoudt het zijn goede kwaliteit.

Ik wil graag een product bestellen dat niet op voorraad is, hoe doe ik dat?

Heel makkelijk, als je mij laat weten (via e-mail of telefonisch) welk product je graag zou willen ontvangen dan bestel ik het voor je en laat het je weten zodra ik het in huis heb.

Wat zijn de verzendkosten van mijn bestelling?

De verzendkosten worden berekend naar gewicht; binnen Nederland zijn deze als volgt:

  • Pakketten van 0 tot 15 kg : €7,50
  • Pakketten van 15 tot 28 kg: €11,98
  • Bestellingen boven de 28 kg worden verdeeld over meerdere pakketten.

Hoe lang duurt het voor ik mijn bestelling in huis heb?

Voor bestellingen tot 15 kg geldt: Ik pak jouw bestelling netjes in. Wanneer ik je betaling heb ontvangen geeft ik jouw bestelling af bij het postagentschap van Postnl. Postnl zal de eerst volgende werkdag het pakketje bij je bezorgen.

Voor bestellingen vanaf 15 kg geldt: Ik pak jouw bestelling netjes in. Zodra ik je betaling heb ontvangen meld ik jouw bestelling aan voor de pick-up door DHL. Kan jouw bestelling voor 15 uur worden aangemeld , dan wordt het de eerstvolgende werkdag opgehaald om het de werkdag daarna bij je te bezorgen. Kan je bestelling na 15 uur worden aangemeld, dan wordt de pick-up de volgende dag geboekt en wordt de bezorging voor de daarop volgende dag ingepland. Omdat DHL geen kantoor houdt in het weekend worden alle bestellingen, die in het weekend worden aangemeld voor de pick-up, op maandag ingepland en op dinsdag opgehaald. DHL bezorgt niet in het weekend en op feestdagen.