
Veel glutenvrije koekjes en andere producten bevatten veel E-nummers en andere toevoegingen waar niet iedereen tegen kan.
Ik heb een eerlijk en makkelijk én lekker recept voor glutenvrije koekjes, zonder onnatuurlijke toevoegingen.
Wat heb je nodig:
125 g roomboter
150 g rietsuiker
merg van 2 vanillestokjes
1 ei
200 g 4-granen volkorenmeel
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
snufje zout
Aan het werk!
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Meng de roomboter, rietsuiker en het merg van de vanillestokjes tot een gladde massa.
Roer het ei er doorheen tot het helemaal is opgenomen.
Kneed nu het glutenvrije meel samen met het wijnsteenbakpoeder en het zout door het botermengsel tot een homogeen deeg.
Omdat het een glutenvrij deeg is zal het wat zacht en plakkerig aanvoelen, maar dit is normaal.
Maak kleine bolletjes van het deeg ter groote van een stuiter en druk deze plat op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak de glutenvrije vanille koekjes in 12- 15 minuten gaar . De randen van de koekjes zullen net een beetje gaan kleuren.