
1 el rietsuiker
80 gr roomboter
150 gr speltbloem type 405
snufje zout
Aan de slag met de bodem!
Verwarm de oven voor op 170 graden C.
Meng de boter en de suiker tot een homogene massa.
Kneed er het speltmeel en het zout door de boter tot een soepel deeg.
Bekleed een bakblik met bakpapier ( ik heb een springvorm van 22 cm gebruikt) en druk het deeg uit op de bodem van je bakblik. Prik met een vorkgaatjes in het deeg .
Bak het deeg in 30 minuten gaar en haal het uit de oven om af te koelen.
Bak de bodem nogmaals op 170 graden, nu 20 minuten om de bodem krokant te bakken.
Laat de bodem nu goed afkoelen.
Dit heb je nodig voor je karamel
100 gr roomboter
55 gr rietsuiker
70 gr honing
1 merg van een vanillestokje
snufje zout
Aan de slag met de karamel!
Verwarm de roomboter, de rietsuiker en de honing in een pannetje en breng dit op middelhoog vuur aan de kook.
Roer je botermengsel regelmatig goed door.
Als je botermengsel aan de kook is, draai je het vuur laag en laat je de karamel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
Laat de karamel even afkoelen en giet het daarna over de hele bodem uit.
Zet de bakvorm in de koelkast en laat de karamel 30 minuten opstijven.
Dit heb je nodig voor de topping:
120 gr pure chocolade 78%
1 tl kokosolie
Aan de slag met de topping!
Smelt de chocolade au-bain-marie, samen met de kokosolie .
Haal het bakblik uit de koelkast en giet de chocolade over de karamel. Verdeel de chocolade over de karamellaag.
Zet de bakvorm terug in de koelkast en laat de chocolade uitharden.
Je Homemade Twix is klaar!
Snijd de Twix met een scherp mes in mooie stukken.