Beschrijving
Ingrediënten:
Volkoren speltmeel* (44%), speltmeel type 1050* (44%), sesam* (5%), gist*,ongehard palmvet*, Gerstenmoutextract*, zeezout, pretsellaag (natriumhydoxide).
* uit gecontroleerde biologische teelt
De Spelt pretzel of zoute krakeling is een snack of zoutje. Het spelt deeg met grove zoutkorrels erop wordt in de vorm van een knoop gebakken. Pretzels bestaan in verschillende soorten en maten, zacht of hard, groot of klein. Oorspronkelijk komen de pretzels uit Europa waar ze Brezel (Duits) of Kringlor (Zweeds) heten. In Nederland en Vlaanderen worden kleine pretzels of de rechte variant, de zoute stokjes, meestal als zoutjes gegeten. De krakeling is de zoete variant van de pretzel.
Het woord pretzel is een verbastering van Brez’l, een kleine Brezen. De Brezen is in wezen een gebak dat men in de meeste bakkerijen kan kopen en veelal als middagmaal gegeten wordt, eventueel met bier. Normale Brezen hebben diameters tussen 20 en 30 cm, al bestaan er ook grotere.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.